Bureau Beukenoot

Contact

Wil je met mij aan de slag?

Een wandelcoach-traject start altijd met een vrijblijvende intakewandeling (gratis). Tijdens deze wandeling maken we kennis met elkaar, bespreken we waar je precies tegenaan loopt en welke mogelijkheden wandelcoaching je kan bieden.

Je krijgt op deze manier alvast een idee wat wandelcoaching is en of mijn manier van werken bij jou past. Als je enthousiast bent geworden en je een wandelcoacht-traject bij mij wil starten, dan plannen we een afspraak in voor de eerste coachwandeling.

Om een afspraak te maken voor de intakewandeling, kun je mij een bericht sturen via onderstaand reactie formulier.

Ik probeer binnen 24 uur te reageren, maar soms kan het iets langer duren voordat je een reactie ontvangt.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Ook als je eerst wat meer informatie wilt of een vraag hebt, kun je me een bericht sturen via onderstaand reactie formulier.

Coaching kan zeker ook binnen aan tafel. Ik geef de voorkeur aan wandelcoaching, omdat ik én graag buiten ben én omdat wandelend coachen verschillende voordelen heeft: wandelen in de natuur verlaagt je stressniveau, het praat makkelijker omdat je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken en al wandelend kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je brein wordt actief, waardoor je makkelijker tot nieuwe ideeën komt. En, door te spiegelen helpt de natuur ook een handje om tot nieuwe inzichten te komen.

De gesprekken gaan altijd door, ook als het regent, hard waait of sneeuwt. Alleen bij extreem slecht weer (code oranje) of onweer worden de gesprekken verzet. Kleed je dus op het weer (warme kleding/regenkleding/laarzen/wandelschoenen).

Bij wandelcoaching zou je het idee kunnen hebben, dat het spiritueel of zweverig is. Dat is het zeker niet. Natuurlijk gebruik ik de natuur om jou tot nieuwe ideeën en inzichten te laten komen, maar we blijven met beide benen op de grond staan. Je leest dit ook terug in één van de testimonials op deze site.

Bij probleemgericht coachen ligt de focus op wat niet werkt en waarom niet, met als doel het probleem op te lossen. Daarvoor wordt het probleem geanalyseerd, om de oorzaak te vinden of diagnose te stellen. Bij oplossingsgericht coachen worden de problemen wèl onderkend en erkend, maar ligt de focus op de gewenste situatie, wat al in de goede richting werkt en hoe van daaruit verder gehandeld kan worden. Eén van de grondleggers van het oplossingsgerichte coachen verwoordde het als volgt: “Praten over problemen creëert problemen. Praten over oplossingen creëert oplossingen.” Daarbij kan het zeker ook nuttig zijn om naar het verleden te kijken. Oplossingen voor de toekomst zijn namelijk vaak ook te vinden door naar succeservaringen en krachtbronnen uit het verleden te kijken, met name die je hanteerde op momenten dat je het lastig had.

Ik focus me vooral op vrouwen die vastlopen in hun drukke leven en moeite hebben met de eisen die de maatschappij aan hen stelt. Maar, mijn deur staat ook open voor mensen die met andere problemen worstelen. Mocht mijn profiel je aanspreken, neem dan vooral contact met me op. Dan bespreken we of ik iets voor je kan betekenen.
De beuk symboliseert wijsheid, voorspoed, warmte, geborgenheid, troost, creativiteit en bloei: allemaal elementen die ik graag meeneem in mijn coaching. Samen met het feit dat ik als kind al graag naar beukenootjes zocht (vanaf 1980 ongeveer, vandaar ook de oude spelling 😉) voelde dit voor mij als de perfecte naam voor mijn wandelcoachbedrijf.

Stuur mij een bericht en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!