Bureau Beukenoot

Over mij

Mijn naam is Claudine Silanoe-Lemmers en ik ben niet die keiharde ‘no-bullshit’ coach die jouw leven radicaal gaat transformeren; die jou precies kan vertellen hoe het zit en wat je moet doen. 

Wie ben ik dan wel? Ik hou van nuance, van luisteren zonder oordeel en van meebewegen met wat zich aandient. Ik geloof dat jij alle antwoorden op je vragen al in je hebt. Ik help je om daar (weer) naar te luisteren. Onafhankelijkheid, het kunnen zijn wie je wilt zijn, is daarbij voor mij als hoog sensitief persoon (HSP) essentieel en dat gun ik anderen ook. Die drang naar onafhankelijkheid heb ik altijd al gehad.

Ik was een echt buitenkind, altijd hutten aan het bouwen, de mooiste bloemen aan het plukken en eindeloos beukenootjes aan het zoeken en opeten; de liefde voor de natuur is mij door mijn ouders met de paplepel ingegoten. Hoewel ik graag met vriendinnen speelde, kon ik me ook urenlang alleen vermaken. Als ik er nu op terugkijk, wist ik toen intuïtief al dat ik mijn batterij het best oplaadde door alleen (in de natuur) te zijn of me te verliezen in een mooi boek. Dat maakte me soms wel een buitenbeentje, omdat ik niet altijd zin had om mee te doen met de rest. De toenmalige directeur van mijn basisschool verwoordde het mooi: “Als iedereen A doet maar Claudine vindt dat ze B moet doen, doet ze B”. Eigen-wijs dus, maar altijd met respect en empathie voor een ander.

Claudine Silanoe-Lemmers - wandelcoach bij Bureau Beukenoot

Die hele lagere schooltijd heb ik gedacht dat ik bloemist met een eigen bloemenzaak zou worden, maar het liep anders. Via een studie rechtsgeleerdheid, 14 jaar werkervaring als jurist bij een gerechtshof, een opleiding tot professioneel mediator, de opleiding tot gecertificeerd wandelcoach én de nodige boeken en workshops later ben ik waar ik nu ben, parttime jurist bij een rechtbank als mediationfunctionaris en wandelcoach met een eigen coachpraktijk. In mijn praktijk komen zowel mijn analytische blik, mijn voorkeur voor een mensgerichte aanpak en mijn liefde voor de natuur goed tot hun recht.*

Ik ben op mijn plek en nodig je van harte uit om mij een stukje op jouw pad mee te laten lopen. Ik help je graag met mijn zachte kracht vooruit.

*voor mijn cv verwijs ik naar mijn LinkedIn profiel. Om mijn kennis op peil te houden, doe ik geregeld aan bijscholing en ben ik lid van een intervisiegroep.

Coaching kan zeker ook binnen aan tafel. Ik geef de voorkeur aan wandelcoaching, omdat ik én graag buiten ben én omdat wandelend coachen verschillende voordelen heeft: wandelen in de natuur verlaagt je stressniveau, het praat makkelijker omdat je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken en al wandelend kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je brein wordt actief, waardoor je makkelijker tot nieuwe ideeën komt. En, door te spiegelen helpt de natuur ook een handje om tot nieuwe inzichten te komen.

De gesprekken gaan altijd door, ook als het regent, hard waait of sneeuwt. Alleen bij extreem slecht weer (code oranje) of onweer worden de gesprekken verzet. Kleed je dus op het weer (warme kleding/regenkleding/laarzen/wandelschoenen).

Bij wandelcoaching zou je het idee kunnen hebben, dat het spiritueel of zweverig is. Dat is het zeker niet. Natuurlijk gebruik ik de natuur om jou tot nieuwe ideeën en inzichten te laten komen, maar we blijven met beide benen op de grond staan. Je leest dit ook terug in één van de testimonials op deze site.

Bij probleemgericht coachen ligt de focus op wat niet werkt en waarom niet, met als doel het probleem op te lossen. Daarvoor wordt het probleem geanalyseerd, om de oorzaak te vinden of diagnose te stellen. Bij oplossingsgericht coachen worden de problemen wèl onderkend en erkend, maar ligt de focus op de gewenste situatie, wat al in de goede richting werkt en hoe van daaruit verder gehandeld kan worden. Eén van de grondleggers van het oplossingsgerichte coachen verwoordde het als volgt: “Praten over problemen creëert problemen. Praten over oplossingen creëert oplossingen.” Daarbij kan het zeker ook nuttig zijn om naar het verleden te kijken. Oplossingen voor de toekomst zijn namelijk vaak ook te vinden door naar succeservaringen en krachtbronnen uit het verleden te kijken, met name die je hanteerde op momenten dat je het lastig had.

Ik focus me vooral op vrouwen die vastlopen in hun drukke leven en moeite hebben met de eisen die de maatschappij aan hen stelt. Maar, mijn deur staat ook open voor mensen die met andere problemen worstelen. Mocht mijn profiel je aanspreken, neem dan vooral contact met me op. Dan bespreken we of ik iets voor je kan betekenen.
De beuk symboliseert wijsheid, voorspoed, warmte, geborgenheid, troost, creativiteit en bloei: allemaal elementen die ik graag meeneem in mijn coaching. Samen met het feit dat ik als kind al graag naar beukenootjes zocht (vanaf 1980 ongeveer, vandaar ook de oude spelling 😉) voelde dit voor mij als de perfecte naam voor mijn wandelcoachbedrijf.

Stuur mij een bericht en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!