Bureau Beukenoot

Wandelcoach traject bij Bureau Beukenoot

Wandelen om even stil te staan

De huidige maatschappij stelt (te) hoge eisen aan mensen. En veel vrouwen hebben het idee dat ze zowel privé als in hun werk moeten voldoen aan een perfect plaatje, zoals ze dat wordt voorgeschoteld in de (sociale) media. Het niet kunnen voldoen aan dat ideale beeld zorgt voor veel stress en onvrede, wat vaak weer wordt afgereageerd op de omgeving. Het lukt je gewoonweg niet meer om al die ballen in de lucht te houden. 

Ik gun jou dat je (weer) leert voelen wat jouw waarden zijn, van waaruit jij wilt leven. Ik geloof namelijk dat zodra je duidelijk in beeld hebt wat voor jou belangrijk is, je keuzes kunt maken waarbij jij je goed voelt.

Jij wordt de vrouw/partner/dochter/zus/vriendin/collega die je eigenlijk wilt zijn en leeft je leven zoals jij dat wilt!

Mijn wandelcoach-traject biedt jou de mogelijkheid om even stil te staan en te resetten.

Al wandelend krijg je helder wat voor jou belangrijk is en wat je uiteindelijke doel is. Ik help je om tijdens de wandelingen stappen te zetten in de richting van dat doel. We kijken ook hoe je kunt herkennen dat je tegen je grenzen aanloopt, zodat je op tijd aan de rem kunt trekken en je batterij kunt opladen.

Het traject

We starten met een vrijblijvende (gratis) kennismakingswandeling van ongeveer 45 minuten. Tijdens deze wandeling bekijken we of we een ‘klik’ hebben, bespreken we wat je zou willen bereiken en of ik je daarbij kan helpen.

Als je daarna besluit om het wandelcoach-traject te gaan doen, ziet dat er als volgt uit:

  • 4 of 5 wandelingen van ongeveer 75 minuten in een mooie groene omgeving in de buurt van Den Bosch/Boxtel/Uden/Waalwijk. Elke wandeling wordt door mij zorgvuldig voorbereid en heeft een duidelijke opbouw
  • (lichaams)gerichte oefeningen tijdens de wandelingen
  • opdrachten voor thuis
  • foto’s die ik tijdens de wandeling voor je maak ter inspiratie en motivatie
  • een kort gespreksverslag na afloop van elke wandeling
  • contact via WhatsApp of e-mail gedurende het traject.

Je ontvangt van mij ook een bij het traject passend boek met fijne oefeningen om tussen de wandelingen door thuis te doen.

Kosten

Een coachwandeling van 75 minuten kost € 90,-.

Na afloop van de vrijblijvende (gratis) kennismakingswandeling ontvang je van mij een offerte op maat. 

Voor een eventuele vergoedingsmogelijkheid via je werkgever, de Arbodienst of de Belastingdienst zou je contact met hen kunnen opnemen om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Mijn praktijk is vrijgesteld van BTW vanwege de kleine ondernemersregeling.

Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.

Coaching kan zeker ook binnen aan tafel. Ik geef de voorkeur aan wandelcoaching, omdat ik én graag buiten ben én omdat wandelend coachen verschillende voordelen heeft: wandelen in de natuur verlaagt je stressniveau, het praat makkelijker omdat je elkaar niet steeds hoeft aan te kijken en al wandelend kom je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je brein wordt actief, waardoor je makkelijker tot nieuwe ideeën komt. En, door te spiegelen helpt de natuur ook een handje om tot nieuwe inzichten te komen.

De gesprekken gaan altijd door, ook als het regent, hard waait of sneeuwt. Alleen bij extreem slecht weer (code oranje) of onweer worden de gesprekken verzet. Kleed je dus op het weer (warme kleding/regenkleding/laarzen/wandelschoenen).

Bij wandelcoaching zou je het idee kunnen hebben, dat het spiritueel of zweverig is. Dat is het zeker niet. Natuurlijk gebruik ik de natuur om jou tot nieuwe ideeën en inzichten te laten komen, maar we blijven met beide benen op de grond staan. Je leest dit ook terug in één van de testimonials op deze site.

Bij probleemgericht coachen ligt de focus op wat niet werkt en waarom niet, met als doel het probleem op te lossen. Daarvoor wordt het probleem geanalyseerd, om de oorzaak te vinden of diagnose te stellen. Bij oplossingsgericht coachen worden de problemen wèl onderkend en erkend, maar ligt de focus op de gewenste situatie, wat al in de goede richting werkt en hoe van daaruit verder gehandeld kan worden. Eén van de grondleggers van het oplossingsgerichte coachen verwoordde het als volgt: “Praten over problemen creëert problemen. Praten over oplossingen creëert oplossingen.” Daarbij kan het zeker ook nuttig zijn om naar het verleden te kijken. Oplossingen voor de toekomst zijn namelijk vaak ook te vinden door naar succeservaringen en krachtbronnen uit het verleden te kijken, met name die je hanteerde op momenten dat je het lastig had.

Ik focus me vooral op vrouwen die vastlopen in hun drukke leven en moeite hebben met de eisen die de maatschappij aan hen stelt. Maar, mijn deur staat ook open voor mensen die met andere problemen worstelen. Mocht mijn profiel je aanspreken, neem dan vooral contact met me op. Dan bespreken we of ik iets voor je kan betekenen.
De beuk symboliseert wijsheid, voorspoed, warmte, geborgenheid, troost, creativiteit en bloei: allemaal elementen die ik graag meeneem in mijn coaching. Samen met het feit dat ik als kind al graag naar beukenootjes zocht (vanaf 1980 ongeveer, vandaar ook de oude spelling 😉) voelde dit voor mij als de perfecte naam voor mijn wandelcoachbedrijf.

Stuur mij een bericht en je krijgt zo snel mogelijk antwoord!